Консултации, диагностика и терапия.

Психологически консултации

Психологическите консултации могат да бъдат индивидуални, семейни, а понякога и групови. Те се провеждат в кабинета, по домовете (за района на Община Казанлък), по Skype, по телефон (за България - като разходите за телефонните услуги се поемат от нас, при положение, че ние сме позвънили на консултирания).

Всяка консултация е с продължителност от 45 до 60 минути. Ако консултацията продължи повече от 60 минути (но не повече от 120 минути), заплащането е като за две проведени консултации. Цените на консултациите се договарят предварително, в зависимост от социалния статус на консултирания, мястото и начина на провеждане, като първата консултация е средно с 40% по-скъпа от следващите. Консултациите по Skype и по телефон се заплащат предварително и след като Консултантът потвърди получаването на хонорара се провеждат в удобно за двете страни време.

Тематиката на консултацията се определя от заявката на Клиента/Клиентите. В зависимост от нея, Консултантът има право да предложи повикване и/или включване на близки до Клиента/Клиентите лица за допълнителни консултации. 

Консултантът, в рамките на психологическите консултации, може да предложи и общомедицински такива. В случай, че се наложи извършването на някакви изследвания или консултиране с медицински специалист/-и, разходите за тези услуги се поемат от Клиента/Клиентите.

С какви проблеми за консултиране идват най-често клиентите и какви консултации предлага Консултантът? 

Панически разстройства, тревожност, депресивни състояния, фобии, зависимост (алкохол, хазарт, компютър и др.), семейни кризи, кризи на развитието, възрастови кризи, сексуални проблеми, различни невротични разстройства, проблеми в общуването, вредни навици (гризане на нокти, други вредни навици, "странни" хобита...), разстройства във влеченията, разстройства в социалната адаптация, проблеми с храненето (анорексия, булимия, наднормено тегло и др.), вегетативни разстройства, разстройства на съня и др.

Ако консултациите не са достатъчен ресурс за повлияване състоянието на Клиента/Клиентите, тогава се прилагат различни форми на психотерапия, а понякога се предлага и медикаментозно лечение и консултиране със съответни специалисти.

Медицински консултации

Този вид консултации могат да бъдат общомедицински (по документи или при запитване/поискване) или консултации с конкретен медицински специалист, осигурен от Психологически Център Пътеки.

Психотерапия

При преценка на Консултанта, че за Клиента/Клиентите е необходима психотерапевтична помощ, той предлага възможности за съответни форми на психотерапия: психодинамична, отреагираща, рационална, когнитивно-поведенческа, психодрама, арт-терапия, игрова психотерапия и пр. Ако Консултантът не може да предложи лично съответната форма на психотерапия, той насочва Клиента/Клиентите към съответния специалист. 

 

За допълнителни въпроси и заявки се обръщайте писмено на страницата Контакти.

 

Благодарим за Вашето доверие и избор!
konsult
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg